STRESS
Når vi kender forventningerne til os og kender vores egne grænser, er det nemmere at se hvad der er vores ansvar, og hvor vi ikke kan gøre andet end at have tillid til at det hele nok skal ende godt.
Det handler om bevidsthed. Hvis vi ved hvad der forventes af os, kender vores egne overbevisninger og vaner, mærker hvis vores krop prøver at fortælle os noget, og er bevidste om at andre mennesker kan have en anden holdning. Så bliver det nemmere at navigere i verden.
Hvis du ønsker at gøre noget for at reducere eller forebygge stress i din organisation, så læs mere om hvad jeg tilbyder nedenunder.
DET KAN VI GØRE NÅR I OPLEVER:
-
Når vi føler os trygge og rolige er det nemmere at fokusere og koncentrere sig.
Gennem samtale finder vi frem til hvad årsagen til ineffektiviteten er. Det kan være akut ellers kronisk stress der udløser træthed eller sløvhed. Når vi bliver bevidste om hvad der årsager stressen kan vi arbejde med den.
-
Når vi trives, kommer vi gerne på arbejde og har færre sygedage.
Et forebyggende arbejde med at lære kende sig selv og ens egen krops signaler er alfa og omega hvis man vil have færre lange sygemeldinger. Her skal der arbejdes med hele teamet, medarbejderne får en forståelse af hvad stress er både på det mentale og det fysiske plan.
-
Stress kan føre til øget angst og nervøsitet, hvilket igen kan resultere i flere fejl og dårlige beslutninger.
Gennem samtale finder vi ud af hvad der trigger nervøsiteten. Gennem intellektuel forståelse og fysiske øvelser prøver vi at skille forventninger og virkelighed fra hinanden.
-
Tydelighed, ro og anerkendelse giver gladere medarbejdere.
Konstant stress kan reducere medarbejdernes tilfredshed med deres arbejde og arbejdspladsen som helhed.
Gennem øvelser og samtale når vi frem til stressens kerne. Efterfølgende kan medarbejder og arbejdsgiver finde den bedste løsning for alle.
-
Et godt arbejdsmiljø er nøglen til bedre trivsel.
Stress kan skabe en negativ atmosfære på arbejdspladsen, hvor medarbejderne føler sig utilfredse og uengagerede.
Her må det kigges på hele arbejdspladsen for at finde ud af hvad der er af forbedringsmuligheder.
-
Stress kan øge irritabilitet og følelser af frustration, hvilket kan resultere i konflikter mellem medarbejdere og forringe samarbejdet på tværs af teams.
Her kræves en mere grundig undersøgelse af forholdene på arbejdspladsen. Jeg vil anbefale et forløb hvor alle er engagerede i at finde ud af hvorfor der opstår konflikter.
-
De bedste ideer kommer til os når vi er i trygge rammer, når vi tør komme med skøre ideer og der bliver lyttet til.
Hvis der er mangel på kreativitet, er det tid til at kigge på atmosfæren på arbejdspladsen. Er der tid til pauser og sjov, bliver der grinet? Konstruktiv feedback, tydelig kommunikation og en forståelse for at man må gøre noget anderledes for at opnå et nyt resultat er i fokus når vi ønsker mere innovation.
1:1 FORLØB
Hvis der er enkelte medarbejdere der føler sig stressede, eller hvor du som leder kan mærke at der er nogen der begynder at opføre sig anderledes, tilbyder jeg stressreducerende sessioner 1:1. Som forebyggende indsats tilbyder jeg også preventive samtaler, hvor medarbejdere har mulighed at få vendt, hvordan de har det.
Jeg tager udgangspunkt i personens situation og personlighed. Sammen tager vi et skridt ad gangen. Fokus er på at finde ro og balance i livet. Hvordan afleveringen i børnehaven gik, eller bekymringerne for vores demente far, påvirker os også på arbejde. Det handler om at være nærværende og leve i nuet. Andet kan vi ikke kontrollere.
Sessionerne er en blanding af samtaler og konkrete, blide øvelser man kan bruge forebyggende eller når man allerede er stresset.
FOREBYGGENDE PERSONALEPLEJE
Hvorfor er det, at nogle bliver mere stressede end andre? Det der giver en energi, dræner en anden. Vi er forskellige. Når jeg arbejder med grupper, får vi snakket om og arbejdet med hvad stress er, og hvor det kommer fra. I fælleskab opdager vi bland andet at vi ikke er ens, og derfor skal kunne rumme hinanden.
Det handler om at blive mere bevidst om hvad man selv er ansvarlig for og hvad vi ikke kan tage ansvar for. Når vi er stressede er vi enten ude i fremtiden eller tilbage i fortiden. Vi forestiller os hvor galt det hele kommer til at gå fordi vi ikke kommer at nå vores deadline, eller vi husker tilbage til sidste gang vi havde en lignende opgave og hvor resultatet ikke levede op til vores forventninger. Men det er kun her og nu vi kan handle og være. Hvor det kommer at ende er det ingen der ved, men gør vi vores bedste, kan vi ikke gøre mere. Og vi kan/skal ikke tage ansvar for andre på arbejde.
Gruppearbejde kan foregå som en enkel workshop, eller det kan laves som et forløb.